Pengalaman sye dgn my whole family dalam herbalife hampir 7 tahun !!








Ini lah rupa bentuk HERBALIFE =)




Ini adalah satu set produk herbalife utk org yg "lose & gain weight"
                                             & kelebihan produk herbalife..sila la baca kawan2 :)


                                                                              
                                     Ini adalah salah satu produk herbalife iaitu "Formula 1"
                                                    sebelom diblanded dgn campuran buah2an..





                                            Kami sekeluarga mengamalkan setiap hari 
                                                     minum Shake Perisa Tropical Fruit
                                                            yg suda diblandedkan 
                                                  dgn campuran buah2an .. nyum3 ! 
                                                       nmpak mcm sedap kan ?? :p



                                            Shake Perisa Strawberry -nie utk org prob skin..
                                                         nmpak sedap kan..nyum3 ! ;p            


                                                                                   
                                                       Ini adalah pelbagai shake herbalife
                                      disertakan dgn buah2an yg segar bugar .. mmg ohsem !



                                                     
                                                    Ini ade lagi byk perisa shake herbalife..
                                    semua tu mmg ohsem sgt ! fabulous & so delicious..yum-II =)



 Bismillah...


Hye-II !! wazzupp !! hekhek.. Arini terajin plak nak update blog .. haha .. Bsenya 3 kali seminggu sye mengupdate blog kan .. haha .. Tetapi minggu nie pula sye terlalu excited nak kongsi entry pada korg semua tentang "Pengalaman sye dgn my whole family dalam herbalife hampir 7 tahun".. hukhuk .. Oke kte boley start skrg kan .. Ehem ehem ehem , testing 1 2 3.. haha .. Pastikan korg kena alert taw ape yg sye cbe sampaikan nie .. haaa .. Sye nak tanya kat korg smue pena dgr x produk yg berjenama "herbalife".. Klo yg da kenal bagos .. haha .. yg belom kenal ape itu herbalife .. Sye akn memperkenal secara detail pada korg semua .. Herbalife nie adalah satu jenis nutririsi seharian kte , dye mempunyai cellular yg halus & boley serap pada cell seluruh anggota badan kte .. dye bukan sejenis ubat pil kurus @ watever la kan .. tapi herbalife nie jenis cara tukar breakfast kte setiap hari sebagai replacement pada nutrisi seharian kte ..  got it ?? Sye bagi nie atas pengalaman sye n ingin kongsikan ilmu serba sedikit tentang kesihatan pada korg semua .. =)

*sharing is caring* :D

Oke permualaan jalan cte nie , sebenarnya sye dgn my whole family xtawu ape jenis la produk herbalife nie sampai my neighbour sanggup dtg kat uma promote bnd nie kat kteorg smue .. hukhuk .. kte org pon mula2 xpecaya dgn produk nie utk "lose weight & gain weight" bagai .. dalam hati kata {boley pecaya ke dgn produk nie} .. My neighbour cbe yakinkan kami seluruh keluarga yg produk herbalife nie adalah "The Best & Prize in The World on a product .."  Mmg  betol ape my neighbour ckp kan tu .. ble sye cbe minum & amalkan nutrisi herbalife nie sye dgn my whole family jadi semakin aktif lakukan semua aktiviti sama ade luaran mahupon dalaman & kami mempunyai kesihatan yg sgt luar biasa .. Alhamdulillah .. ade jgak la org yg sgt baek hati nak bantu kami sekeluarga jadi sihat .. Selepas itu , my whole family masing2 ade masalah "lose weight & gain  weight" .. Setelah 7 tahun berlalu , kami sekeluarga sentiasa amik shake nutrisi herbalife nie , u know of that my dad gain 7kg in 5month only  , on the while my mum lose 10kg in 6month only .. kan hari tu sye ade bagi tawu kat korg my family had 10 sibling .. cbe korg bygkan mak yg ade 10 org anak boley slim mcm badan bdak remaja .. haha .. *mcm xpecaya kan* tapi mmg realiti itu adalah my "umi" .. hehe ..*bangga jap* .. haha .. Sbb umi sye nie jenis complicated pada penjagaan pemakanan setiap hari sampai my whole family dye sgt  prihatin ttg kesihatan kami semua .. hukhuk .. Kami semua sgt bersyukur ada nya seorg ibu sgt mementingkan kesihatan pada kami .. hikhik .. Justeur itu , kami sgt bersyukur sbb mempunyai kesihatan yg sgt luar biasa & bersyukur pada Ilahi .. hukhuk ..

Next story , i told you guys , i had my biggest brother also gain 8kg & lose back pain in 6month only , my second sister also lose 11kg & skin prob in 8month , my third sister also gain 5kg in 6moth , my fouth sister also lose 5kg in 7month , my turn gain 4kg in 5month only , lastly my little sister had lose 11kg in 7month only .. itu adalah result kami selepas mengamalkan shake nutrisi herbalife yg teramat lazat & nikmat sampai menjilat jari selama 7 tahun nie .. hikhik .. sampai sini je la kawan2 blogger ku sayangi .. good night ! have a nice dream you all ! =)
                                                       PHOTO TESTIMONY MY FAMILY 
                                                               AFTER HERBALIFE !!
                                                                                
                                                                                 |
                                                                                 
                                                                                 |

                                                                                 |
                                                                                
                                                                                V

    
                                                  1 )  Tgk belah kanan jek , tetimoni my mum..


                                                                           
                                                       korg tenung betol2 muka my mum ,
                                                       nmpak muka my mum awet muda x ??
                                                   pecaya x mak dara kat ats nie ade 10 org anak ??
                                           haha..smue org xpecaya yg my mummy nie ade 10 org anak..
                                           ade yg kata , really u ade 10 org anak ?? mcm xpecaya jek..haha
                                     asal muka u nmpak awet muda..haha..*aku pon geli hati org ckp mcm tu*
                                     haha..tawu x my mum pegi mana2 kan org smue akn ckp bnd yg sama..
                   rahsia my mum senang jek dye selalu jaga pemakanan & dye selalu amik nutrisi herbalife
                       setiap hari..dulu berat badan my mum nak dekat 75kg skrg selepas amik herbalife
                               my mum lose 10kg in 6month only..spe yg xpecaya ape sye sampaikan nie
                                                            sila la lihat photo diats yea..hukhuk :)
                                                alaa..*sory guys xde gmbar my mum masa dulu2*..
                                                          sye cuma ade gmbar my mum selepas jek..


                                                                   2)  Testimoni my dad !

                                                                               
                                                                     This is my dad..
                          dulu my dad ade masalah resdung n muka nmpak sgt cengkuk & berkedut
                                 sbb  al maklum la my dad makin lama makin umur meningkat..haha..
                Selepas herbalife , my dad gain 7kg & masalah resdung da hilang dalam 5month only..
                                                      nmpak mcm shah rukhan x?? HAHA !


                                                          3)  Testimoni my big brother !

                                                                                   
                                                                This is my biggest brother !
                                   abg sye nie ade masalah mcm my dad..sebelom herbalife dye ade
                           masalah gain weight , selalu stress , asyik sakit pinggang , muka nmpak gelap sgt..
                                            sampai aku pon sekali xkenal abg spe la nie..HAHA !
                                                   *jahat gler aku , xnak ngaku abg sendiri* .. huahua
                               Selepas herbalife , dye berjaya gain 8kg & lose back pain in 6month only ..


                                                               4) Testimoni is mine !
                                     
                                                                                                                              

                                                            cbe teka nie spe ?? jeng3 !
                                          spe yg pandai teka , sye bagi choki-choki..HAHA !
                                                       ini gmbar tuan badan pny blog..haha..
                                            sye pon sebelom herbalife ade masalah gain weigth..
                                                berat badan sye selalu timbang asyik alahai 37 @ 38kg ,
                         xpena nak cecah 40 ke ats..sdey kot..yela kte kurus sgt badan mcm papan..huhu
                                       photo kat ats tu selepas sye amik herbalife , ble ditimbang balik
                                                    berat badan sye gain 4kg in 5month only..
                                            korg pandai2 la kira berat badan sye bpe..haha


                                                             5) Testimoni my little sister !

                                                                            
                                           korg perhatikan dak yg pakai blaus kemeja  tu je oke..
                                                  jgn lihat dak pakai baju kurung merah tu..hehe
                                   oke..sye ckp dok perhatikan dak pmpuan pakai baju blaus kemeja tu 
                                                   adalah my little sister..dye pon sebolm herbalife
                                                              dye ade masalah lose weight ,
                                    sampai my mum ckp dye badan mcm anak 11 org..kalah my mum..haha
                                                         Selepas herbalife , dye lose 11kg in 7month only..
                           siap dye menang contest "lost & gain weight herbalife" tempat kedua-RM500.. =)
                                                                                           

                                                        6 ) Testimoni adik bongsu sye !
                                                  
                                                                                           
                                                                  Ini adik bongsu sye..
                                                   tawu x time dye belom jejak kat dunia nie
                                                            dye masih dalam perot my mum ,
                                            time tu jgak my mum amalkan & amik nutrisi herbalife..
                                                     tip top tip top , kuar la adik bongsu sye nie..huhu
                                           pastu time dye masih baby smue ckp 1st baby herbalife..
                                                baby paling comel dgn pipi dye pinkish gler smue org jeles..haha..
                                           ya Allah , mmg comey gler adik sye time dye baby2 dulu..huhu..
                                                tapi apakan daya semakin hari semakin dye membesar..huhu..
                                                               xkan la asyik baby cm tu je kan..
                                               sye letak gmbar nie time tu dye baru umur 4tahun..
                                                           tgk comey x adik bongsu sye nie ?? huhu ;)


                                                             7 )  Testimoni my family !

                                                                                               
                                                                   This is my family..
                                        cuma kekurangan seorang disitu adalah my big brother.. =(
                                  oke sye letak gmbar nie pon sbb my family selepas herbalife nmpak x
                       muka my family smue sentiasa happy & mempunyai kesihatan yg sgt luar biasa..huhu
                                            I LOVE MY FAMILY IN MY SOUL & EVERTHING !! :)



                                                     8 ) Testimoni My Big Family Herbalife !
                                                                  
                                                                                        
                                                           This is my big family herbalife..
                                                       dorg smue pon amik nutrisi herbalife nie..
                                           mmg mantop & luar biasa tgk dorg yg masing2 berlumba2
                                               nak dapat result yg bagos , bukan setakat result jek ,
                                      dorg smue tu nak kesihatan yg sgt luar biasa.. WOW ! Amazing !
                                     




                Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Qis ! Komen Kalau Suka !









11 orang nak tahu RAHSIA Qis:

hatiku berwarna warni said...

baru terfikir nk try..hihi

cIk JanNah said...

ayah jannah dulu makan herbalife. and jannah pon pernah tumpang sekaki. tp sbb jannah ni pemalas nak makan ubt ke supliment ke terus hangat2 tahi ayam

Siti Rohaida said...

pernah jugak la dengar pasal herbalife..belum berkesempatan nk mencube

cik Kartun said...

huu.. mcm nk try jep.
utk ksihatn ape slh nye kn? :D

Iera balqis said...

@hatiku berwarna warni klo awk series nak try herbalife..pm sye taw..hekhek..sye sedia membantu dgn hati yg ikhlas =)

Iera balqis said...

@cIk JanNah knp mcm tu dear..ayh awk tu masih minum nutrisi herbalife x?? sye risau jika family awk berhenti herbalife tu..nti susah la family awk tu nak dpt kesihatan yg mantop..pape pon situasi awk tu , don;t give up yea..jika awk nak sihat sampai ke tua & cergas anytime , awk kena teroskan perjuangan awk tu yea sygg.. =)

Iera balqis said...

@Siti Rohaida bagos la pena dgr herbalife..xpela sye bukan nak paksa awk amik herbalife @ xnak..jika hati awk da terbuka , cepat2 infom @ pm sye kat fb supaya senang sye nak contact awk yea..pape pon awk kena cbe dulu , nti ble awk da cbe sye jamin 100% awk pasti xberpaling pada produk laen..hikhik =)

Iera balqis said...

@cik Kartun klo awk try , jangan lupa pm sye kat fb taw..sye sedia nak bantu awk jika awk betol2 series..hee :)

anis said...

awesome!will try :)

cik ai said...

herbalife..
penah dengar dan terasa ingin mencuba tapi masih kurang ilmu berkaitan dengannye

Ihsan Arifin said...

fuh sedap sedap ! kene try ni !

HERBALIFE FORM !! ( for series buyes )

Name:
Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kedah
Perlis
P.Penang
K.Terengganu
Kelantan
Bangi
Kajang
Sri Kembangan , Serdang
Johor
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Extra income
Improve healthy
Improve energy
Improve prob skin
extradionary

Extra information that can help me to guide you.

This online form was provided by Freedback.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...