My whole family going holiday in Singapore , waaa !! I'm a loner here at Brisbane



                                                                                


Bismillah...

Hye hye hey you guys .. Korg semua sihat x ?? Yg sihat tu , Alhamdulillah , jgn sia-siakan kesihatan anda yea kawan2 .. Pagi yg indah & segar bugar , sye ingin kongsikan cerita sedikit demi sedikit pada korg yg sudi baca my new entry nie .. Pada 18 / May , my whole family going holiday & although , they're have an event Extravanganza Herbalife in Singapore .. Klo korg ade kat tempat sye kan , mesti korg dpt rasa ape sye rasa skrg .. *waaa !! Mestila sedey gler kan xdpt sertai dgn dorg semua , sob ;(*

Semua ahli keluarga sye da selamat sampai destinasi ke Singapore pada hari nie .. Alhamdulillah , semasa perjalanan keluarga sye ke Singapore berjalan dgn lancar .. Sye nak kongsi cerita pada korg semua adalah cuba korg perhatikan tajuk kat ats tu , agak2 korg dpt baca x ape fikiran sye skrg nie .. Spe yg dpt agak tu , good job !! haha .. Oke la xnak merapu & merepek kat new entry nie .. To be continue my story , My whole family going holiday in Singapore & I'm still loner here at Brisbane .. Tidak mengapa balqis , skrg engkau ade kat Aussie , tapi semua ahli keluarga sye berada di Singapore .. Kedua-dua ibu bapa sye dgn abg , akk sye pergi Singapore pon bukan disebabkan holiday jek tapi mereka cuba mempelajari sesuatu yg dpt mengubah diri & membantu org kat luar sana jadi sihat sambil itu mereka juga cuba mempelajari  ilmu ttg berbusiness herbalife dgn berkembang maju ..

Semalam jgak , sye ade chat dgn akk , dye boley ckp " Esok semua family nak pergi Singapore" .. Mula2 mmg terperanjat , *haa !! Ape semua family ikot ke ?? bia betoi .. Sbb selama nie , klo ape2 event herbalife my parents jela pergi , tapi kali nie semua ahli keluarga join serta* pastu , sye balas la wat action cool dgn akk sye dalam chat tue .. haha .. Sye ckp dgn akk " Elehhh !! Xjeles pon..wekkk~~" *padahal dalam hati nak nangis sbb kena tinggal & xdpt ikot pergi holiday kat Singapore ;(* pastu kami berbalas chat tue , tapi ade satu part sye kecik hati dgn akk sye , dye boley ckp " Kami semua nti dpt jejak kaki ke Universal Studio Singapore , jgn jeles..haha " waaa .. Seriesly , hati sye nie memberontak apabila dgr dorg ckp dpt jejak ke Universal Studio Singapore .. Seumur hidup sye xpernah jejak kaki ke Singapore malah Universal Studio .. pastu , sye balas chat plak dgn akk " waaa !! nie nak tacing nie ;( " , kemudian , akk sye balas chat tue boley plak ckp " elehh !! nak tacing konon , ko tu skrg ade kat Aussie lagi best drp kami semua".. haha .. Oke , mmg akui skrg sye ade kat Aussie tapi xbersama dgn my family , sye sorg2 kat sini xde teman ;( .. Ape pon yg terjadi skrg nie , sye tetap bersyukur pada Ilahi kerana yg Maha Esa telah membuka jalan pintu rezeki sye yg dpt jejak ke Aussie pada skrg nie .. Sye tahu xsemua yg "bertuah" dpt peluang jejak ke negara org .. Seriesly , sye sgt2 bersyukur pada Allah ..

Harapan sye pada semua ahli keluarga yg dpt join ke Singapore tu , jaga kesihatan & majukan business herbalife ke hadapan .. I'm always support my parents career .. Don't waste on your time with the matters that are not helpful .. Oke , got it ?? Walaubagaimanapun , sye selalu berdoa & muhasabah pada diri sendiri agar satu hari nanti sye akn turut serta join wat business herbalife dgn jayanya sambil tu dpt membantu org yg sakit tu nak sihat & cergas pada seluruh anggota badan .. Sye tahu semua ahli keuarga sye akn berjaya pada business herbalife dgn baek , sentiasa maju ke hadapan & mempunyai hari yg cerah pada masa depan masing-masing.. Oke , Aja - aja Fighting !! I'm always missing & loving on my whole family forever .. 


I hope you guys enjoy while visit my new entry & please always support my new career .. wahahaha *joking* ;p



                  Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Qis ! Komen Kalau Suka !





20 orang nak tahu RAHSIA Qis:

Kuchiki EnnaMoon said...

makanan singapore mahal kowt :)

Iera balqis said...

@Kuchiki EnnaMoon owh..really?? lagipon sye xpena pon nak beli & rasa makanan singapore..kan sye xpena langsung jejak kat Singapore tu..nasib la badan klo asyik kuar duit demi makanan jek..last2 boley bankrupt haa..wahaha :D

Iera balqis said...

@Kuchiki EnnaMoon owh..really?? lagipon sye xpena pon nak beli & rasa makanan singapore..kan sye xpena langsung jejak kat Singapore tu..nasib la badan klo asyik kuar duit demi makanan jek..last2 boley bankrupt haa..wahaha :D

Eyeme said...

kemain kamoo semua.. singapore and aussie. singaore dah g. tp uss blm lagik! aussie, owh hye aussie. nanti kita jumpa..hahah

rasa bdn dan gain weight too much. meh belanja sy herbalife :p

♫♪~Naurah_Nawwarah ~ ♫♪ said...

singapore undng2 die ketat kan ??

AlyaaZamri said...

Wawww :) its about herbalife :) penah try dulu and mmg berkesan.but now dah stop sbb mual.huhu.

pha is said...

kena tinggal? kesian.. hehehehe

Si Matatajam said...

Akak pun join herbalife gak

Nurul Hayati said...

wow ! best lah family akak :) boleh pegi singapore . kat sana byk jual brg vocaloid .

Cinta PolkaDot said...

Hi awak... Saya ada tag awak tok GA.. JEMPUT JOIN YE..

http://anisnatasha-s.blogspot.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html

Kyra said...

eh kat aussie amik course apa ? xpe,singopore dekat..ble2 pon blh g :D

Cik Puan Izan❤ said...

salam kenal...sis follow blog comel ni yer ^__^

MéuzAngelo™ XXIII said...

nk tolong buatkan header free blog ni bulihh? hehe :p

ejulz said...

member sy pun ada gak join ni.. aritu ada gak bwk g spore.. tp xdpt pegi.. hehe

Hans said...

seronoknya dapat ke singapore mahupun berada di Brisbane :-)

Fariz Reza said...

Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 1318 .

Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

nazira said...

Sabar je la.. huhu..

http://ruangannazira.blogspot.com/

EyaaSarahh said...

hELLo.Jom Join Megatech GA nie.Hadiah gempak2 :)
http://misspolkadotstory.blogspot.com/2012/06/mega-tech-giveaway-by-mizzsninie-cikmun.html

Senarai Hadiah:
* Sebuah MP3 Player
* Sebuah Phone Samsung
* Sebuah Kamera Lomo
* Button Badge K-pop
* Inner Neck
* 30 Bloglist Selama Sebulan
* 10 Banner

Mia.lurve said...

bestnye awak.. saya nie keluar dari sarawak pun belum lagi aw. :(

Hitam Keris Emas said...

kelab blogger : done follow

http://dengarisaya.blogspot.com

HERBALIFE FORM !! ( for series buyes )

Name:
Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kedah
Perlis
P.Penang
K.Terengganu
Kelantan
Bangi
Kajang
Sri Kembangan , Serdang
Johor
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Extra income
Improve healthy
Improve energy
Improve prob skin
extradionary

Extra information that can help me to guide you.

This online form was provided by Freedback.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...